Pastelldrömmen Burano

Året var 2012. Esther var ledig och jag hade precis fått mitt schema för sommaren som visade en stor lucka på nio dagar utan arbetspass. ”Ska vi dra någonstans?”. Vi började kolla runt efter billiga flygbiljetter till ställen vi ännu inte hade besökt och när Ryanair visade en resa till Venedig för 64 kronor så var det givetvis ingen tvekan – hit skulle vi! I en längre artikel om Venedig kommer ni att kunna ta del av hela vår resa, så länge ska jag visa er vart vi spenderade en av de fyra dagarna vi hade till vårt förfogande i Italien.

Ön heter Burano och ligger en behaglig båtresa på 45 minuter bort från Venedig. Båtar avgår flera gånger per dag i båda riktningar och biljetten köper du i vardera hamn för en rimlig peng. Burano är främst känt för sina färgglada hus. Det fantastiska är att det inte bara är en, två eller tre gator som drunknar i härliga färger – hela ön ser ut så! Varenda gata, varenda hus, varenda vrå har sin egen godisliknande pastellfärg, vilket gör detta stället till ett paradis för en fotofantast som mig. Längs med huvudgatorna finns det många trevliga uteserveringar i kant med kanalerna som rinner genom samhället, men för det mesta består ön av lugna gator och gränder med charmiga etagelägenheter som ofta ägs av persionärer. Överallt mellan husen hänger det tvättlinor med kläder på tork och på husväggarna sitter det krukor med färgsprakande blommor i, det är heller inte ovanligt att du passerar en vidöppen dörr med en gullig, gammal gumma sittandes på en pall utanför och sticka i skuggan.

Jag låter bilderna tala för sig själva. 

VENICE 264Burano3VENICE 375 VENICE 436Burano2 VENICE 376 Burano8 Burano7Burano1VENICE 443 Burano Burano6

Missa för guds skull inte denna färgsprakande ö när du är i Venedig. Lova! ♡

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s