Mitt reseår 2015- Esther

Det är så kul att titta tillbaka på de resor man gjort och få chansen att minnas dem lite extra, så här sammanfattar jag mitt år i resväg! Det började trögt, där jag var fast i Stockholm med skola och jobb och tjurade en hel del över att inte ens ha tid för en liten weekendresa. Men med sommaren tog resandet fart.

reseår.001

Årets första resa blev en uppfyllelse av en drömresa – en båtluff i Grekland. Jag fick för första gången uppleva hur det var att semestra under lång tid, och slippa stressa över att ta tillvara på varenda soltimme. Här hade vi möjligheten att sova ut och ändå hinna med allt, och upptäcka många olika platser. Dessutom var detta min första backpackerresa, och jag gillar verkligen tanken om att besöka många platser på en gång när man väl är iväg! Missa inte vår båtluffarguide!

reseår.002

Den årliga släktresan gick denna gång till ett tidigare obesökt land. Vi hamnade i Dubrovnik i Kroatien. Ryktet om det klara badvattnet stämde, för där fanns gott om klippor att bada från. Den gamla staden med de röda tegeltaken var väldigt mysig – men så liten. Vi klarade av den på en kväll. Om man ska åka till Dubrovnik bör man definitivt boka ett hotell där man vill spendera mycket tid, för jag blev inte så imponerad av utbudet i omgivningarna. Vi var på en utflykt till några öar i skärgården som inte var speciellt givande, utan den bästa tiden fick vi på vårt underbara hotell Dubrovnik Palace. Jag förstår att staden är populär för kryssningsfartyg, eftersom att den är riktigt mysig men snabbt klaras av.

reseår.003

Jag fick chansen att resa tillbaka till Side i Turkiet, och tog den givetvis. Jag arbetade som reseledare där sommaren 2013, men under den korta semester jag var på i somras fick jag uppleva Side som turist. Jag fick faktiskt en ännu bättre syn på byn. Den har allt man kräver när det kommer till sol och bad och fina hotell. Shoppingen är ingen höjdare, men byn är så himla mysig att vi åt inne i hamnen varje kväll. Det var ett kärt återseende! ♥

reseår.004

Året avslutades med en av de häftigaste resor jag gjort hittills! Island var magnifikt. Det är inget som imponerar lika mycket på mig som annorlunda naturfenomen. Efter att ha varit i många städer blir man kräsen, och det är svårt att hitta något som är så pass annorlunda att man blir golvad. Men Island lockade istället med fascinerande natur, och lyckades få mig att tappa hakan. Klimatet, landskapen, djuren… Det var verkligen sagolikt. Här kan ni läsa mitt reportage från Island.

Egentligen skulle jag befinna mig på Jamaica vid årets slut, men tyvärr blir resan inte av. Jag är ändå nöjd med vad året gav mig, och att jag fick skrapa två nya länder på min skrapkarta. Det finns inget som gör att man lär känna världen bättre än att faktiskt besöka den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s