24h i Málaga

Vill du både kunna sola på en strand och strosa i en charmig stad är Málaga platsen för dig. Här finns mysiga utomhusserveringar, bra shopping och härligt nattliv. Och vill du, så kan du faktiskt hinna med allt på 24 timmar.

P1014771.JPG
Den romerska teatern ligger intill ett av de två moriska forten. Andalusien var under moriskt styre i mer än 700 år, och på många platser ser man moriska lämningar.

🕗 8.00 Frukostdags! Gör som spanjorerna och ät churros doppade i choklad om du gillar sötsaker på morgonen.

🕘 9.00 Innan det blir för varmt ska du hinna till stadens försvarsfort, Gibralfaro, som ligger uppe på en höjd. Där kan du promenera på fortets murar och få en härlig överblick över staden samtidigt som du tar del av Málagas moriska historia. Härifrån kan du också se ner och in i tjurfäktningsarenan(som tyvärr fortfarande används ibland).

🕚 11.00 Ner till stadens huvudgata Calle Larios för att passa på att shoppa i butikerna vi inte har hemma. Här hittar du Bershka, Stradivarius och Pull & Bear, och den härligt färgglada och billiga sminkbutiken Kiko.

IMG_8812.JPG
Från Gibralfaro har du utsikt både över tjurfäktningsarenan och hamnen.
P1030409.JPG
Längs hela kusten finns fina sandstränder.

🕑 14.00 Öster om hamnen ligger stranden La Malagueta, på bekvämt promenadavstånd från city. Knata dit och ät lunch på en chiringuito, en liten strandrestaurang. Sen får du ägna ett par timmar åt att sola och bada. Är du en badkruka kan du istället ägna eftermiddagen åt Picassomuséet. Herr Picasso föddes nämligen i Málaga!

🕗 20.00 Matahambre betyder döda hungern, och det är precis vad du kommer göra på denna moderna tapasrestaurang. Deras slogan lyder ”De är inte tapas, och inte heller typiska” men likväl kan du här beställa in flera smårätter att dela på. Jag har aldrig hört ett dåligt ord om Matahambre.

P1014769.JPG
Takterassen på AC Hotel Málaga Palacio är ett perfekt sätt att starta kvällen på.

🕙 22.00 Kvällens första drink tar du på ett av stadens flottaste hotell, AC Hotel Málaga Palacio. Detta är en pärla som jag alltid tog mina besökare till. Takterassen har en lyxig känsla med den upplysta poolen, men framför allt är det utsikten som gör besöket värt. På ena sidan ser du hamnen, och på den andra sidan ser du den enarmade katedralen La Manquita. När de byggde katedralen tog pengarna slut så de fick helt enkelt avsluta bygget med enbart ett torn, därav smeknamnet ”den enarmade kvinnan”.

🕚 23.00 Nu börjar det partyglada folket samlas på Plaza de la Merced, torget som är min absoluta favoritplats i staden. Torget är omringat av pubar med utomhusserveringar, och ju senare klockan blir desto livligare blir stämningen. Det är festligt och härligt, och det här utomhushänget är precis vad jag saknar med nattlivet i Sverige.

🕐 01.00 Och så blev kvällen visst roligare än väntat där på torget, så natten fortsätter in på klubbarna. Antingen väljer du tvåvåningsklubben Liceo, eller gör som mig och dansar till spanska radiohits(♥) för att det är kul på Sala Gold. ♦


Har du mer tid än 24 timmar att tillbringa i Málaga ska du hyra en bil och ta chansen att se de andra städerna längs kusten. T.ex. den underbart söta vita byn Frigiliana som du kan läsa mer om här.

2 reaktioner på ”24h i Málaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s