Båtluff: Naxos

Naxos blev vårt första stopp på båtluffen. Vi hade planerat att stanna där och slappa i en vecka, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss…

BOENDE De flesta verkar bo antingen i Naxos stad, eller vid stränderna. Vi valde att bo i Naxos stad och det var vi glada över. På dagarna åkte vi buss till stränderna, och på kvällen gick vi runt i supermysiga Naxos stad. Det kändes skönare att åka buss på dagen än att behöva göra det på kvällen. Nu kunde vi bara promenera hem när vi var trötta. Är strandnära prio ett är det bättre att göra tvärtom, för stranden i Naxos stad(Agios Georgios) är inget att hänga i granen.

IMG_1247
I väntan på färjan i stadens hamn
ATT GÖRA Naxos är lugnt och hit åker man för att sola och bada. Det finns tre fina stränder som ligger precis efter varandra. Om man åker från Naxos stad kommer först Agios Prokopios, sedan Agia Anna och sist Plaka. Vi hade läst att Naxos stränder skulle vara de finaste i hela Grekland så vi satt kvar i bussen och väntade på att paradisstränderna skulle uppenbara sig. När vi kom till Plaka insåg vi att det inte skulle bli någon paradisstand så vi hoppade av. Stränderna är alltså helt vanliga sandstränder. Det är absolut inget fel på dem, men man ska inte ha för höga förväntningar. Vi trivdes på Plaka där det fanns softa strandrestauranger och vattensporter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Awesome tacos på en mexikansk strandrestaurang
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Plaka beach
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skönt häng på Plaka beach
Naxos stad var en fantastiskt mysig stad med massvis med små gränder att upptäcka. Marken är täckt av stenplattor och det finns många små butiker man kan kika in i. Längre upp i stan finns också ett gammalt slott som vi besökte en kväll. Lagom kusligt att smyga runt där bland murarna i mörkret! I stan finns ett par barer med lounge-känsla i hamnen, och upp i stan finns ett par klubbliknande barer, men i mitten av juni var det tomt. Vi gick förbi och tänkte att vi skulle komma tillbaka en timme senare. När vi gjorde det var det fortfarande tomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naxos stad är full av mysiga gränder
Förutom att bada verkar det inte finnas mycket att göra på Kykladernas största ö. Vi hade ingen lust att åka och titta på ”antika stenar” som vi så fint kallade de gamla monumenten som finns på ön. Efter att vi verkligen försökt, och misslyckats, att gå ut och festa och hade slappat på stranden i två dagar blev vi alldeles för rastlösa. Naxos var för lugnt och vår planerade vecka slutade med att vi flydde efter tre dagar. Nästa stopp: Ios.

Här kan du läsa mer om att båtluffa i Grekland. Snart kan du också läsa om öarna Ios, Milos och Santorini.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Färsk fångst
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Promenad längs hamnens restauranger
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utsikt över staden från Apollontemplet
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Apollontemplet är en fin plats att se solen gå ner från
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loungebarer i hamnen

2 reaktioner på ”Båtluff: Naxos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s