Båtluff: Ios

Vi skämdes över att åka till Ios. Det är ju dit alla 18-åringar åker för att supa skallen av sig. Men när Naxos blev långtråkigt låg Ios väldigt nära, så vi åkte över och tänkte stanna ett par dagar. Det visade sig bli på denna ö vi tillbringade mest tid – hela åtta dagar!
IMG_1310
Hotell Hermes fantastiska poolområde.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här var det lätt att njuta av livet.

BOENDE Anledningen till att vi fastnade så länge var faktiskt vårt magiska hotell. För 30€/natt fick vi ett dubbelrum i all enkelhet, men hotellet låg längs en bergssluttning så vi hade fantastisk utsikt över havet. Dessutom var poolområdet påkostat med sköna solsängar, biljardbord och musik. Det var snyggt, och vi trivdes riktigt bra. Här bodde många ungdomar och vi träffade ett gäng svenskar som vi hängde med. Om vi inte hade haft ett så härligt hotell hade vi nog inte blivit så långvariga. Vi festade faktiskt bara en natt och en dag(midsommarafton) men tack vare detta hotell hade vi inget emot att bli kvar på ön. Och namnet på hotellet? Det heter Hermes. Priserna var dock mycket, mycket högre under högsäsong. Jag såg skyltar om priser på 110€ per natt, men om ni ser en skylt i hamnen MÅSTE ni fråga vad priset är. Detta hotell låg på gångavstånd till Ios stad. Det är i Ios stad som alla klubbar är, så på denna ö ska ni inte bo i hamnen om ni vill åt festlivet – utan i själva Ios stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Midsommarfirande på Far Out Beach Club.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Partytåget dansar ner mot stranden.

ATT GÖRA Festa! Det är väl öns huvudattraktion för ungdomar. Här finns det verkligen stora möjligheter att festa hela natten lång. Man springer runt i gränderna från bar till bar. Klubben Sweet Irish Dreams öppnar först klockan tre på natten. På vårt hotell hade de ett poolparty dit folk från andra hotell också kom och festade. Och på ön är det svenska midsommarfirandet superstort! Det börjas i stan på barerna på morgonen, och sedan går allt folk i ett tåg ner mot stranden där festandet fortsätter på en beach club med stor pool och barer. Massvis med folk var pyntade i svenska flaggor och även de som inte var från Sverige hängde på. Det var en riktigt rolig dag! Kolla in denna video om ni vill se mer av hur det såg ut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ute på vägarna får man räkna med ett och ett annat möte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bortom festfasaden finns den grekiska idyllen.

 Vi tog chansen att hyra fyrhjuling på Ios. Vi hade läst om stranden Manganari som var en fin strand som ofta glömdes bort eftersom den ligger långt borta. Men vi satte oss på fyrhjulingen och gasade iväg. Det tog en timme med den fyrhjulingen som inte kom upp i mer än 45 km/h, och solen gassade när vi körde upp och ner för de slingriga bergsvägarna. Och stranden? Den var faktiskt väldigt fin. Framför allt var det extremt lugn. Tyst och stilla, men med en restaurang och solstolar att hyra. Men min största upplevelse från dagen var att vi mötte en flock getter, en flock får och två TJURAR med en ko och hennes kalv. Snacka om att jag blev paff när de två stora tjurarna med horn stod bakom kröken. Och alla vet ju att man ska passa sig för djur när det är små barn med i bilden. Som tur var passerade de lugnt…

IMG_1326
Det karga bergslandskapet vid Manganari Beach.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tysta och fridfulla Manganari Beach.

Det finns en strand närmare Ios stad också. Om man går från centrum får man nog räkna med en halvtimmes promenad. Väl på stranden finns många fina beach clubs som också har pooler man kan variera sig med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Solnedgång över Ios stad.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Från toppen på en kyrka hittade vi vår perfekta utkiksplats.

En av de bästa upplevelserna på Ios var när vi klättrade upp på en liten kyrka i staden. Därifrån fick vi otroligt fin utsikt över solnedgången. Missa inte det!

Sammanfattningsvis är det här ön där det alltid händer saker. Här är det ett helt annat håll igång än på de andra öarna vi besökte. ♦

 Kolla in hela båtluffsguiden här, eller läs mer om öarna Naxos, Milos och Santorini.
Annons

2 reaktioner på ”Båtluff: Ios

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s