Båtluff: Santorini

Hur klyschigt det än må låta var det Santorini som blev vår favoritö. Två fantastiskt fina städer och häftig natur gör den väl värd ett besök. Santorini blev vårt sista stopp eftersom att vi flög hem härifrån.

P1016708.JPG
Att se en solnedgång över byarna som klättrar längs bergen är faktiskt lika romantiskt som ryktena säger.
BOENDE Vi drog en nitlott när vi skulle hitta boende bland rumsraggarna i hamnen. Egentligen ville vi bo i Fira, men vi fick höra att det inte fanns rum och att det skulle vara alldeles för dyrt. Så vi övertalades att bo i Perivolos, nära stranden black beach. På detta ställe behövde man betala innan vi kom till hotellet, och trots att jag sa rakt ut att jag inte tänkte betala för något innan jag fick se det lyckades de övertala oss att det inte skulle vara några problem. När vi väl skjutsas till hotellet visar det sig att vi ska bo i ett privat hus första natten eftersom hotellet är fullbokat. Huset låg mitt på en död jäkla åker, men som tur var hittade vi till det hotell vi senare skulle flytta till. Där visade det sig att de hade lediga rum på en gång så vi flyttade från det mystiska huset och in på hotellet, som nästan var tomt på gäster. Det hela var bara så himla märkligt… I efterhand förstod vi att hotellen i Fira hade varit alldeles för dyra, men vi hade gärna bott på ett hotell som låg närmare stranden där det fanns lite mer att göra.

IMG_1503.JPG
Om budgeten tillåter borde du bo i Fira, eller i Oia som syns på denna bild.
ATT GÖRA Vi åkte in till Fira två kvällar, och tyckte verkligen om den staden. Den klättrar längs bergssluttningarna och utsikten ser verkligen ut som på vykorten. Här fanns många restauranger där man kunde äta med utsikt över havet, och vi såg faktiskt ett par barer som såg trevliga ut. Jag blev lycklig över att komma till en stad där det äntligen fanns lite shopping! Här var det inte bara souvenirbutiker, utan jag lyckades faktiskt köpa en fransväska i mocka och en hatt.
Oia är den andra staden som är välbesökt av turisterna. Det är där det sägs att solnedgångarna är helt fantastiska. Men vi tyckte faktiskt att solnedgången i sig var helt normal. Det är väl just omgivningen som gör det extra fint. Oia och Fira tycker jag är väldigt lika varandra, men Oia kryllade av turister när solen skulle gå ner.

P1016729.JPG
En hel hord av turister svettades på väg upp mot vulkanens topp.
P1016718.JPG
Eftersom Santorini består av vulkanöar är naturen annorlunda är på de andra öarna.
Santorini består av flera vulkanöar, och för mig var det ett måste att utforka vulkanen. Det finns en krater som fortfarande är aktiv så man kunde se ånga som kom upp från hål i marken. Vi badade också i varma källor som värmdes upp av den aktiva vulkanen. Det var en riktigt jobbig vandring upp för vulkanen mitt på dagen i strålande sol. Men det är ju också lite kul när det är jobbigt.

Eftersom att det är en vulkanö ser stränderna lite annorlunda ut. Vi bodde nära den svarta stranden, och det finns även en röd strand men den hann vi tyvärr inte besöka. ♦

P1016705.JPG
Stranden ”black beach” vid Perivolos.

Kolla in hela båtluffsguiden här. Här kan du läsa mer om öarna Naxos, Ios och Milos.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s