De 8 bästa platserna för fotografering i New York

I New York hänger kameran konstant på axeln. Det är ingen idé att lägga ner den i väskan för den kommer åka upp lika snabbt igen. Under min vecka jagade jag fotomöjligheter, och har nu kokat ihop en liten lista på mina favoritplatser att ta bild på i New York. Det finns självklart en massa fler spännande platser som jag inte ens känner till, men här är några platser som jag fick mig att tappa hakan. Ta det som fototips, eller bara tips på platser att besöka,  eftersom att en plats värdig en bild också är en plats värd att besöka.

dsc_0111

dsc_0283

Δ STATEN ISLAND FERRY Att ta båten över till Staten Island är en utmärkt möjlighet att fånga Downtowns skyline på bild. Bland skyskraporna reser sig den bara två år gamla One World Trade Center högst. Dessutom får du se Frihetsgudinnan på närmre håll från båten. Jag har åkt färjan både på dagen och under solnedgången. Solen går visserligen ner bakom Staten Island, men det ger ändå ett fint sken mot Manhattan. Se själv hur resultatet blev på bilderna och planera ditt besök därefter. Det tar en timme att åka fram och tillbaka, så planera ditt besök för att matcha solnedgången om det är vad du är ute efter. Och vet du vad? Färjan är helt gratis!

csc_0237

Δ FULTON STREET/NASSAU STREET När vi ändå är inne på den nya värstingen bland skyskraporna kan vi bocka av en till plats på kartan. Om du står på Fulton Street har du en perfekt vinkel mot One World Trade Center. Backa upp till korsningen vid Nassau Street och du får bilden ovan.

dsc_0320

dsc_0323

dsc_0440

Δ BROOKLYN BRIDGE Inte nog med att utsikten är slående från bron, bron i sig också en riktig skönhet. Symmetrin och alla vajrar som linjerar sig så exakt mot bropelarna gör även den värsta perfektionisten tillfredsställd. Det är knökat med folk, men det är ändå ganska gulligt hur alla turister hjälpts åt att ta bilder på varandra. Att promenera över bron tar ungefär en halvtimme, men när ska man gå då? Solnedgången! Då får du se silhuetten av Manhattan både i dagsljus, men också när det är som vackrast med alla glittrande lampor i mörkret.

dsc_0157

dsc_0390

Δ BROOKLYN BRIDGE PARK Vänd inte tillbaka så fort du kommer till Brooklyn! Fortsätt promenaden ner till vattnet under bron. Här får du faktiskt den bästa bilden av utsikten, för här får du även med bron! Denna park är ett perfekt ställe att ta en paus i solen efter promenaden med något gott att dricka. Det finns en schyst trätrapp vid vattnet där folk sitter och dricker kaffe. Här ser ni bilder både från dag och kväll.

dsc_0010

Δ TIMES SQUARE Folk är lite för hatiska mot Times Square tycker jag. Det är ändå speciellt med så många färger och så mycket ljus på en och samma plats. Här kan man ta fina porträtt på kvällen med färgerna i bakgrunden. Jag kom direkt från flyget när jag var där så jag orkade inte göra mitt bästa, men ni får nog en feeling för hur fina bilder ni skulle kunna få!

dsc_0224

Δ ALLT SOM RYKER Det är något med den där röken som ger en ruffig känsla. Den gör att något händer på bilden. När röken dyker upp på rätt plats är det bara att klicka av.

dsc_0490

Δ HELIKOPTERTUR Förutom att det var sjukt häftigt att flyga helikopter(!!) så fick vi makalös utsikt från luften. Vi flög över Frihetsgudinnan, och vidare upp längs västra kusten av Manhattan. Visserligen kanske det blänker till i fönstret på vissa bilder, men jag är nöjd med att ha fått ta dessa vykortsliknande bilder med egen kamera! Det kostar från 1800 per person att vara i luften i en kvart, men tydligen snackas det om att lägga ner helikopterturerna eftersom att lokalborna störs av ljudet så den som vill ta chansen får skynda sig.

dsc_0042 dsc_0081

Δ TOP OF THE ROCK Alltså, wow, vilket utsikt! Härifrån har man 360 graders vy av staden, med Central Park på ena sidan och Empire State Building på den andra. Jag åkte upp i One World Trade Center också, men utsikten var utan tvekan bättre från Top of the Rock! Dessutom har de två våningar utomhus, till skillnad från OWTC som bara är inomhus. Mellan glasstaketen finns decimeterstora glipor där man kan kila in kameran för att få en bild som inte behöver gå genom en glasruta. Även här rekommenderar jag ett besök strax innan solnedgång(men du kommer trängas ihjäl) för att få bilder i olika ljus.

Jag hoppas du fått några tips på platser att besöka med kameran. Har du andra tips om häftiga fotomöjligheter får du gärna lägga till dem i kommentarsfältet!

Annons

En reaktion på ”De 8 bästa platserna för fotografering i New York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s