Resejulklapparna 2016

julklappar-001

Årets önskelista för resefantasten är här! Ge bort prylarna som väcker inspiration, underlättar resan eller fångar minnena. Här är julklappstipsen för dig med resande vänner.

100 PLATSER ATT BESÖKA Tänk dig en bucketlist över platser att besöka i världen i kombination med en tavla. Här är postern där du tar bort en lucka för varje plats du bockar av. Med platser från Berlinmuren till saltöknen i Bolivia kan detta ge både inspiration och minnen. Klockren present till resetoken som redan har allt. Finns för 249 kronor på Teknikmagasinet (hittar den dock inte online).

QUIZSPEL Frågesport är perfekt sysselsättning på flygplanet och på stranden. Dessa frågor handlar om resor och äventyr, och är på precis lagom svårighetsnivå. Kan det bli mycket bättre? Här kan det köpas för 179 kronor.

BADRING Instagram kryllade av uppblåsta svanar och flamingos sommaren 2016. Med risk för att de redan är passé tycker jag de är ganska söta ändå. Jag vill slappa på en svan nästa gång vi hyr ett hys på Mallorca. 249 kronor på Teknikmagasinet.

THE TRAVEL BOOK The Lonely Planet är lite som guden av reseböcker, och nu har de släppt en ny stor bok om att resa till världens alla länder. Perfekt att ha framme på soffbordet för att söka inspiration eller bättra på allmänbildningen lite. Cirka 400 kronor, finns t.ex. på Adlibris.

MITT ÅR SOM NOMAD Förra året fick jag boken ”Mitt år som nomad” som lyckades sätta huvudet på spiken när det kommer till livsfilosofi. Emil Sergel skrev något i stil med att vi lånar pengar för att kunna köpa dyra saker, men vi jobbar hela tiden för att kunna betala tillbaka lånet så vi har aldrig tid att njuta av det vi köpte. Det är precis hur jag inte vill leva, så att läsa om hans flykt från detta var fantastiskt inspirerande. Köp boken här för 165 värda kronor!

POLAROIDKAMERA Istället för att ha alla bilder digitalt kan man göra motsatsen med en polaroidkamera. De finns i olika varianter, men just denna i smidig storlek går på 1190 kronor här.

HÄNGMATTETÄLT Vem vill inte vara den coola personen som sover i en hängmatta? På en kräftskiva i somras blev jag impad när en hurtig kille spände upp sin sovplats mellan två träd. Både myggnät och regnskydd har den också. En dyrare klapp kring 2000 kronor, men det kan det vara värt om man vill unna sin campande vän något nytt. Här finns ett par olika varianter.

GRYTUNDERLÄGG Istället för tråkiga korkplattor kan grytunderlägg vara så här fina. Ge bort två stycken med platser som personen besökt! Här kan de köpas för 249 kr styck.

NACKKUDDE Finns det något tråkigare  att få än en nackkudde? De är dessutom värdelösa eftersom de bara puttar fram huvudet. Men! Jag tror att en ny nackkudde äntrat marknaden som till och med får mig att vilja ha en. Denna är hög i sidan, platt i nacken och man kan dra åt den med dragsko så att den går runt hela halsen så huvudet slipper tippa framåt. Denna vill jag testa under nästa långresa! Finns här på Naturkompaniet för 399 kronor.

BADDRÄKT Jag föll pladask för mönstret på denna baddräkt, och har inget emot att surfa i den på Sri Lanka i januari. För 800 kronor kan den köpas här.

SKRÄDDARSYDD KARTA För den hemlängtande studenten, eller den som bara vill låta en speciell stad ta plats i hemmet. Om jag skulle beställa kartor hade jag nog valt kartor över Málaga och Side som är de platser jag bott på längre tid. Beställ en skräddarsydd karta på Mapiful.com.


Om du fortfarande inte har fått en snilleblixt kan du kika på förra årets lista här för ännu fler tips!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s