Mitt reseår 2016 – Esther

Ännu ett år har passerat och med det många fantastiska semesterupplevelser. I vanlig ordning har jag tillbringat större delen av mitt semesterår i Spanien, där jag prickade in tre av de mest kända Balearerna. Dessutom var jag på en otippat bra skidsemester och ett efterlängtat besök i New York.

a%cc%8aret-001

I skidbackarna i Frankrike spenderade jag min kanske roligaste vecka på hela året. Jag var där med skolan och ägnade mest tid till att ha svinkul på after skin under strålande sol, men njöt också till tusen av åk i svindlande vackra miljöer. Trots att vi festade konstant handlade det inte så mycket om alkohol, här var jag berusat glad på livet ändå. Val Thorens påminde mig om att skidsemester faktiskt är en het konkurrent till solsemester.
Vild vecka i Val Thorens

a%cc%8aret-002

Vi tog chansen att göra fältstudier utomlands när vi skrev en uppsats om besöksattraktioner i skolan. Vi stack till Málaga där vi skrev om krokodilparken i Torremolinos. Men mest tid ägnade vi åt att dricka tinto de verano på uteserveringarna under de ljumna aprilkvällarna. Det är alltid hjärtevärmande att vara tillbaka i Málaga, och denna gång bodde vi dessutom i en panglägenhet med takterass(er!) mitt i smeten i gamla stan.
24h i Málaga

a%cc%8aret-003

Jag har länge varit nyfiken på hippielivet på Ibiza, och i år var det dags att utforska det. Tyvärr var hippieinfluenserna knappt synliga längre, men en härlig medelhavsö är det ändå! Det bästa med Ibiza var badet, se bara på den fantastiska viken på bilden! Jag är glad att vi också åkte över till Formentera som bjöd på stränder med karibisk känsla. Detta var min första resa där jag använde förmåner från mitt jobb på Tui, och det är sannerligen en förmån att vara tacksam över.  😉
Imponerande Ibiza

a%cc%8aret-004

I juli hyrde släkten detta fantastiska hus på Mallorca. Vi utforskade för oss nya byar och stränder, och åkte ut med en båt för att bada i vatten som var lika fint som på Ibiza. Men mycket tid spenderade vi också i huset där vi slappade vid poolen, lyssnade på musik och blandade drinkar i baren. Det är en helt annan grej att semestra i ett eget hus hörni!
Mitt Mallorca

a%cc%8aret-005

Så var det dags att besöka denna omtalade världshuvudstad. Jag och brorsan hittade en lucka i schemat och bokade biljetter bara en vecka innan avresa. Vi bockade av sevärdheter, fotograferade massor och hann faktiskt med allt vi ville. Förutom skyskrapor och parker flög vi helikopter, jag fick igenom lite klättring under Manhattanbron och brorsan fick kontra med open air-museet Intrepid. Nu hoppas jag att min och brorsans höstresa blivit en tradition som fortsätter!
De 8 bästa platserna för fotografering i New York

I början på året höll jag på med ett utkast om vilka platser jag ville besöka under 2016. Det publicerades aldrig, men det jag hade hunnit skriva var Ibiza och New York. Tänk att jag bockade av båda två! Fem utlandsresor är inte fy skam, och att de dessutom både bjöd på kyla och värme, och kortdistans såväl som långdistans. Nu är jag redo för ett nytt reseår, och känner mig nyfiken på vad nästa års resumé kommer innehålla. Jag hoppas på äventyr och naturupplevelser. Redan den 1 januari åker jag iväg på nästa långresa, till Sri Lanka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s