9 måsten på Azorerna

Vad sägs om varma källor, magnifik natur och vulkanlandskap? Det är vad som väntar på äventyrliga Azorerna. Här är 9 måsten på ön São Miguel. 

Den som vill på semester i naturen har hittat rätt. Mitt i Atlanten ligger gröna Azorerna som skämmer bort sina besökare med utsikter, vattenfall och färgglada växter. På ön São Miguel ligger den internationella flygplatsen, så det är troligtvis här du kommer hålla till. Tack vare att det är en vulkanö finns det gott om utkiksplatser över vulkansjöar, svart lavasten och framför allt härligt varma källor att bada i. Bada eller inte, blöt kommer du bli oavsett för på Azorerna regnar det. Även om himlen ser lovande ut ska du alltid ha regnjackan redo, för det slår om blixtsnabbt.

Samtidigt som ön är kaxig och häftig, är den också lugn och mjuk med få invånare, välskötta, vänliga bilvägar och gott om lugn och ro. Här är man utomhus hela dagarna och får chansen att känna sig som en riktig skogsmulle.

DSC_0766.jpgDSC_0753.jpg

POCA DA DONA BEIJA Om man bara ska unna sig ett varmt dopp bland Azorernas varma källa är valet solklart – åk hit! Detta är en arrangerad badanläggning, men värmen i vattnet kommer naturligt från vulkanaktiviteten i området. Här håller poolerna en temperatur på fantastiska 39 grader. Det är vackert så man tappar hakan, underbart varmt och känns fantastiskt lyxigt. Och instagramvänligt så det skriker om det.

DSC_0007.jpgDSC_0014.jpg

DEN DÄR PLATSEN MED RÄCKENA Det är oklart vad denna hike egentligen heter, men vi pratade om den som platsen med räckena. Slå in Boca do Inferno på gps:en så hittar du fram. Den ligger vid en sjö som heter Lagoa do Canario, så det borde också fungera. Det är en snäll och kort vandring som leder fram till utsikt över Tvillingsjöarna.

DSC_0649.jpg

CALDEIRA VELHA Här finns ett gulligt vattenfall, men det bästa är förstås att hoppa ner i det grumliga vattnet. Det är snarare ljummet än jacuzzivarmt, men det är en härlig upplevelse att bada mitt i grönskan. Det kostar typ två euro att gå in på området.

DSC_0693.jpgDSC_0676.jpg

CHÁ GORREANA Europas enda teplantage ligger på São Miguel, och det är ett trevligt stopp att traska runt bland tebuskarna. Det bästa var dock att vi tajmade vårt besök med att de släppte lös en väldans massa getter som gick runt för att beta av buskarna. De små krabaterna är ju bara så charmiga. Om du är nyfiken på hur teet smakar kan du prova det gratis på plats.

DSC_0725.jpg

PARQUE NATURAL DA RIBEIRA DOS CALDEIROES Ett sockersött naturområde fullt med hortensior. Det kändes som att promenera runt i en saga. 

DSC_0060.jpg

PONTA DA FERRARIA Denna hotspring ligger precis vid havet, så här badar du i en mix av kallt havsvatten och varmt källvatten. Det var riktigt häftigt att temperaturerna mixades. Eftersom man badar i havet kan det vara vågigt, så det är därför det finns rep att hålla i. Vattnet är inte badbart alla tider på dygnet pga hög- och lågvatten, så se till att kolla med hotellreceptionen när ni bör vara där. Det är snyggt inramat av svart lavasten, men på dessa stenar märkte jag till min förskräckelse att det kröp runt massa krabbor som gjorde det svårt för mig att koppla av helt.

DSC_0024.jpg

TVILLINGSJÖARNA Dessa två sjöar är riktiga kändisar på ön. Det sägs av den bortre är blå och den andra grön, men när jag var där syntes det inte eftersom det var molnigt. Förmodligen behöver solen ligga rätt på sjöarna för att det ska få den effekten. Intill ligger också ett märkligt, övergivet hotell som är halvt fallfärdigt. Det ser ut som skit inuti, men det är med skräckblandad förtjusning man kan ta sig hela vägen upp på taket för en ännu bättre utsikt.

DSC_0784.jpg

CALDEIRAS DA LAGOA DAS FURNAS Jag tycker vulkanisk aktivitet är häftigt, och på en vulkanö finns det spår av det här och var. Här bubblar det i vattnet och det pyr svavelluktande ånga upp i luften. Nu för tiden går man runt på broar som enligt rykten byggdes efter att en kvinna ramlat ner i en kokande bassäng och dött. Så håll i er!

DSC_0791.jpg

TERRA NOSTRA PARK Vid det här laget hade jag blivit lite ”van” vid all grönska så jag tog inte så många bilder i denna fina park. Jag vill dock ändå ha med den på listan för här finns ännu en häftig badmöjlighet – och det älskar ju jag! Här finns en stor pool med gult vatten som är motsatsen till genomskinligt. Det sägs att badkläderna blir missfärgade så välj rätt bikini inför besöket här. Parken är jättestor och den är förmodligen ännu finare om man prickar in rätt tid på säsongen när allting blommar. Kostar 8 euro att gå in om jag inte minns fel.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s