Knepen för att hitta billiga resor

Med många år i resebranschen och ett aldrig sinande intresse för att resa har jag samlat på mig knep för att hitta billiga resor. Vad sägs om en flygbiljett för 64 kronor till Venedig? Med dessa tips kanske du kan bräcka det!

  • Åk inte under högsäsong! Priser sätts efter efterfrågan, som om du åker till Thailand i början på december kan priset vara hälften av vad det är under jullovet.
  • Inse fakta om sista minuten. Alla blir så förvånade över att en sista minuten kan kosta 10 000 kronor(per person!) i juli när det regnar i Sverige, men sista minuten är inte lika med billig resa utan det är just bara en resa bokad i sista minuten. Under mina två somrar på resebolagets försäljning har sista minuten under högsommaren snarare blivit dyrare. Det handlar om att alla vill fly Sverige en regnig sommar, och då är inte resebolagen dummare än att de passar på att ta betalt för det. Sista minuten är däremot toppen om du reser i början eller slutet av charterbolagens säsong.
ska%cc%88rmavbild-2016-10-13-kl-19-18-12
SAS lågpriskalender visar snabbt vilka datum du reser till bäst pris.
  • Var flexibel och använd lågpriskalendern! Många flygbolag har en lågpriskalender där man får en snabb översikt över vilka datum som har de bästa priserna. Bilden visar en resa från Stockholm till Rom i mars, och det går att få en resa under tusenlappen. Här ser ni också att priserna ofta är bättre om man undviker helgen som resedag.
  • SAS Now Or Never. Om du är observant på kampanjer kan du göra fynd. SAS har en kampanj varje torsdag mellan 18 och 24 där de erbjuder vissa resor till bättre pris. De har olika erbjudanden varje torsdag, och har bland annat haft med långdistansflyg till Asien. Inga dåliga grejer med andra ord!
ska%cc%88rmavbild-2016-10-13-kl-19-37-35
Paris för 95 kronor, anyone? Hos Ryanair är det möjligt.
  • Sök efter Ryanairs billiga flyg. Hos det irländska lågprisbolaget kan man söka efter resor var som helst från sin flygplats, och få upp en massa billiga alternativ. Här behöver man inte söka efter en specifik destination utan kan få upp alla alternativ och välja resa efter reskassan. Det var här jag hittade biljetten till Venedig. För en weekend med endast handbagage är det perfekt. Här söker du efter dessa resor.
  • Använd studentrabatterna! På hotels.com är det för det mesta 10% rabatt via mecenat, vilket blir ett par hundralappar om man bokar hotell för några tusen. Arlanda Express har också studentrabatt, men tänk på att de går inte att köpa i maskinerna utan måste köpas i en biljettlucka så du kan visa ditt studentleg.
  • Boka via Bonusway! Detta ger dig ingen rabatt precis nu, men däremot samlar du ihop riktiga pengar som du får tillbaka på kontot senare. Denna tjänst är gratis och kan användas för alla köp du gör på internet. Jag har använt denna tjänst massor och gjorde just en utbetalning till mig själv på 700 kronor. Resfeber.se ger 70 kronor tillbaka per bokning, hotels.com ger 5%, SAS 45 kronor och så vidare. Signa upp här så får du extra bonus! Tips: om du bokar resan för dig och dina vänner hos ett företag som ger bonus i procent får du bonus på totalbeloppet, även fast dina vänner sen swishar dig din del 😉 Tips två: Om du ska boka en tur- och returbiljett hos ett företag som ger en fast bonuspeng per bokning är det bättre att du gör två separata bokningar, för då får du bonus för två bokningar istället för bara en!
  • Coop och ICA-rabatter. Om du bokar resa med Fritidsresor får du 600 kronor rabatt per bokning om du är coop-medlem. Hos Ving får du upp till 750 kronor rabatt per bokning om du har ett ICA-kort. Kom ihåg att logga in på matbutikens hemsida och boka resan därigenom för att få rabatten.

Follow my blog with Bloglovin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s