Båtluff: Milos

När vi insåg att resan till Mykonos skulle bli för dyr fick vi tänka om. Vi letade efter närliggande öar som verkade ha något att bjuda på. Till slut läste vi om Milos som skulle ha många fina klippbad. Så i brist på annat reste vi vidare dit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det vilar ett lugn över Adamas hamn.
BOENDE Vi bodde i staden Adamas som ligger precis vid hamnen dit färjorna kommer. Det är inte öns huvudstad, men det ska vara den med mest folk och centrum för turismen. Fördelen med att bo där var att vi hade nära till hamnen vairfrån både bussar och båtar gick. Här finns ett dussin restauranger och några små barer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En båttur kan ta dig ut till dessa härliga badvikar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Längs med kusten såg vi denna söta by som man bara kunde nå från vattnet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dramatisk natur vid Sarakiniko.
ATT GÖRA Till Milos åker man för att bada. En dag åkte vi på båtutflykt som tog oss till grottor och höga klippor. Det bästa var att hoppa i det turkosa vattnet från båten, och bekanta sig med fiskarna genom ett cyklop.
Den andra dagen åkte vi till Sarakiniko som är ett klippbad. Där gick vi upp på kullarna och det var som att vandra i ett månlandskap. Badplatsen är liten och erbjuder inte det bekvämaste underlaget att sola på, men stenformationerna runt omkring gjorde det till en häftig upplevelse.
Milos har verkligen speciell natur att visa upp. Men om vi hade stannat en tredje dag på ön vet jag faktiskt inte vad vi hade hittat på. Detta var den minsta staden av de vi bodde i, utan något att göra, så det gäller att ta sig iväg från Adamas och ut på utflykt! ♦

 

Kolla in hela båtluffsguiden här. Här kan du läsa mer om öarna Naxos, Ios och Santorini.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Badplatsen är inte stor, men det kompenserar omgivningen för.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Förstår ni varför det kändes som att gå på månen?
Annons

En reaktion på ”Båtluff: Milos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s